Expert: Presa din Moldova scrie neprofesionist despre drepturile omului

Reprezentantul organizaţiei publice «Media Center» Luiza Doroşenko consideră că mass-media din Republica Moldova «scrie extrem de puţin şi neprofesionist despre drepturile omului şi egalitatea de gen».

Expert: Presa din Moldova scrie neprofesionist despre drepturile omuluiFoto: standtogethertrust.org

Potrivit Infotag, miercuri, la o conferinţă de presă, ea a spus că aceste concluzii au fost făcute în cadrul celei de-a patra etape a proiectului «Libertatea de exprimare în mass-media din Republica Moldova», susţinut de NomoDiversus şi finanţat de guvernul Finlandei, transmite Știri.md.

Ea a relevat că «respectarea drepturilor omului este unul dintre principiile de bază proclamate de ONU şi respectate în ţările democratice ale lumii».

«Le-am propus unor 19 jurnalişti de la 12 tipuri de mass-media să participe la proiect. Concluziile au fost făcute în urma analizei a 12 materiale depuse. Mai puţin de jumătate din materiale au reuşit să reflecte calitativ acest subiect.

Ce este caracteristic: drepturile omului sunt de obicei menţionate în formatul de ştiri şi nu există aproape nicio analiză a acestei probleme. Concluzia generală — există o dorinţă scăzută de a scrie materiale demne pe acest subiect foarte important», a spus ea.

Expert: Presa din Moldova scrie neprofesionist despre drepturile omului

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Пролистать наверх